ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Συλλήψεις για βίαιη επίθεση σε 17χρονο πρόσφυγα από το Ιράν

λονδίνο-συλλήψεις-για-βίαιη-επίθεση-σ-510812

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε εννέα ύποπτους έπειτα από μια «βάρβαρη» επίθεση εις βάρος ενός νεαρού αιτούντος άσυλο στην οποία συμμετείχαν 20 άνθρωποι στο νότιο Λονδίνο.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, είπαν ότι ο 17χρονος Κούρδος ιρανικής καταγωγής υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε μια στάση λεωφορείου όπου περίμενε με δύο φίλους του κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Εκτιμάται ότι οι ύποπτοι ρώτησαν το θύμα από που κατάγεται και όταν επιβεβαίωσαν ότι ήταν αιτών άσυλο τον κυνήγησαν και του επιτέθηκαν με βαρβαρότητα» δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Γκάρι Κασλ.

«Υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο ως αποτέλεσμα της επίθεσης με επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα δραστών».

Ο νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση που δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του, είπε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί είπαν ότι προέβησαν σε εννέα συλλήψεις με τους οκτώ να παραμένουν υπό κράτηση, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών ακόμη προσώπων που θέλουν να ταυτοποιήσουν.

«Παρότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, τώρα γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων–περίπου 20–εμπλέκονται στην επίθεση» είπε ο Κασλ.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου