ΔΙΕΘΝΗ

Συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τα απομνημονεύματα των Ομπάμα

συμβόλαιο-60-εκατομμυρίων-δολαρίων-για-548608

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, υπέγραψαν «χρυσό» συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, για τα απομνημονεύματά τους, που σύμφωνα με τους Financial Times ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ!

Εάν αυτό το ποσό ισχύει, τότε πρόκειται για ρεκόρ στα απομνημονεύματα Αμερικανών προέδρων, αρκεί κανείς να συγκρίνει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Μπιν Κλίντον, ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ και του Τζορτζ Μπους ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για το βιβλίο του «Decision Points».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκδοτικός οίκος ανέφερε: «είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την εκδοτική συνεργασία μας με τον πρόεδρο και την κυρία Ομπάμα. Με τα λόγια και την ηγεσία τους, άλλαξαν τον κόσμο, κάθε ημέρα, και με τα βιβλία που εκδίδουμε στον Penguin Random House, πασχίζουμε να κάνουμε το ίδιο. Τώρα ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τον πρόεδρο και την κυρία Ομπάμα για να κάνουμε κάθε βιβλίο τους παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός άνευ προηγουμένου ευκαιρίας και σημαντικότητας».

Οι Ομπάμα σχεδιάζουν να δωρίσουν ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων αυτών σε ευεργεσίες, περιλαμβανομένου και του ιδρύματος Ομπάμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου