ΔΙΕΘΝΗ

Tείχος μήκους 290 χιλιομέτρων ανήγειρε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

tείχος-μήκους-290-χιλιομέτρων-ανήγειρε-η-550347

Τείχος μήκους 290 χιλιομέτρων, από τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματισθεί, ανήγειρε η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Το τείχος, που σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές κατασκευάστηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δύο μέτρων, είναι ύψους τριών μέτρων και στην κορυφή υπάρχουν συρματοπλέγματα με ξυράφια.

Σύμφωνα με τον Εργκίν Τουράν, επικεφαλής της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΚΙ που υλοποιεί το έργο σε συνεργασία με τα τουρκικά Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών, το τείχος εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ.

Όπως είπε, στο μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο τρόπος κατασκευής του τείχους θα επιτρέψει τη μεταφορά του σε άλλο μέρος, εφόσον κάτι τέτοιο χρειασθεί.

Τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας εκτείνονται σε μήκος 900 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του τείχους, που ξεκίνησε το 2014, καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή για τις επιπτώσεις του τείχους στη ζωή των προσφύγων, αφού θεωρείται ότι με αυτό θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου