ΔΙΕΘΝΗ

Επέκταση των μυστικών υπηρεσιών

επέκταση-των-μυστικών-υπηρεσιών-496226

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν διογκωθεί τόσο πολύ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε κανείς δε γνωρίζει το ακριβές κόστος τους ή το πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 2.000 ιδιωτικές εταιρείες και 1.270 κυβερνητικές υπηρεσίες εμπλέκονται στο έργο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και έχουν επεκταθεί σε πάνω από 10.000 τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα πραγματοποίησε έρευνα για το θέμα που διήρκεσε δύο χρόνια. Σε αυτήν αναφέρεται ότι δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται σε συμβόλαια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εποπτεία του όλου συστήματος.

Περίπου 854.000 άτομα -περίπου μιάμιση φορά περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ουάσινγκτον- διαθέτουν ειδική άδεια για πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες.

Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε στην εφημερίδα ότι δε θεωρεί ότι η γραφειοκρατία είναι σε τέτοια επίπεδα που να μην μπορεί να υπάρχει εποπτεία, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να λάβει κανείς συγκεκριμένες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου