ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαεξάχρονη η πρώτη που κατηγορείται για τρομοκρατία στη Δανία

δεκαεξάχρονη-η-πρώτη-που-κατηγορείτα-568533

Είχε βάλει στο στόχαστρό της το Carolineskolen στην Κοπεγχάγη, στο οποίο φοιτούσαν εβραϊκής καταγωγής μαθητές – Θα χρησιμοποιούσε την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στο χτύπημα του Παρισιού

Το ενδεχόμενο κάθειρξης τουλάχιστον τεσσάρων ετών για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης αντιμετωπίζει μία 16χρονη στη Δανία. Η έφηβη, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αποτελεί την πρώτη υπόθεση τρομοκρατίας στην οποία απαγγέλλονται κατηγορίες.

«Το 16χρονο κορίτσι σχεδίαζε την τοποθέτηση βόμβας σε δύο σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, η κοπέλα είχε ήδη συγκεντρώσει τα υλικά για την παρασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και μάλιστα σκόπευε να πραγματοποιήσει και δοκιμαστικό», τόνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

«Η 16χρονη θα δικαστεί σύμφωνα με τους νόμους περί τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο ίδιος. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στη Δανία, επεσήμανε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Η νεαρή είχε βάλει στο στόχαστρό της το Carolineskolen στην Κοπεγχάγη, στο οποίο φοιτούσαν εβραϊκής καταγωγής μαθητές.

Η δε εκρηκτική ύλη που θα χρησιμοποιούσε αποκαλείται «Μητέρα του Σατανά» και είχε χρησιμοποιηθεί από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στην επίθεση του Παρισιού, τον Νοέμβριο του 2015.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου