ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξίσφαιρος γυάλινος τοίχος θα προστατεύει στο εφεξής τον Πύργο του Άιφελ

αλεξίσφαιρος-γυάλινος-τοίχος-θα-προσ-571820

Ένας αλεξίσφαιρος γυάλινος τοίχος ύψους δυόμιση μέτρων θα υψωθεί γύρω από τον Πύργο του Άιφελ το επόμενο φθινόπωρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμος του Παρισιού.

“Ο αλεξίσφαιρος φράκτη θα περιβάλλει τους κήπους του Πύργου του Άιφελ”, εξήγησε ο Μπερνάρ Γκοντιγέρ, πρόεδρος της εταιρείας εκμετάλλευσης του μνημείου στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien.

Το σχέδιο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le ParisienΤο σχέδιο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien

Η κατασκευή του φράκτη, που αναμένεται να κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ, θα αντικαταστήσει τους μεταλλικούς φράκτες που υψώθηκαν γύρω από τον Πύργο του Άιφελ από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ελήφθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι εν όψει του Euro 2016.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκσυγχρονισμό της υποδοχής και βελτίωση των ανέσεων κατά την επίσκεψη του δημοφιλέστερου μνημείου του Παρισιού, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου θα παραμείνει δωρεάν.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου πάντως εκφράζουν ανησυχίες μήπως το μνημείο μεταβληθεί σε «φρούριο», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας.

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος εγκαινιάστηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθεσης το 1889, είναι το σύμβολο της πόλης του Παρισιού και το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, με έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου