Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με Μεξικό

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-26, 00:56:47
Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με Μεξικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο διατάσσει την έναρξη των εργασιών για το χτίσιμο του πολύκροτου τείχους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.

Την Τρίτη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, o πλανητάρχης προανήγγειλε την «μεγάλη μέρα», όπως την χαρακτήρισε, για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Τραμπ υπέγραψε το εν λόγω διάταγμα, αλλά και άλλα που έχουν να κάνουν με τις μεταναστευτικές ροές από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Στις προεδρικές του εντολές υπάρχει και πρόβλεψη για τις αιτήσεις ασύλου αλλά και απελάσεις μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Στα σχέδια του πλανητάρχη για την ανέγερση του φράχτη περιλαμβάνεται η πρόσληψη ακόμη 5.000 συνοριοφυλάκων που θα κάνουν περιπόλους στο σημείο, αλλά και μια στενότερη συνεργασία των τοπικές Αρχλων με τις Αρχές μετανάστευσης.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες, αλλά ο σχεδιασμός του «τεράστιου έργου» ξεκινά αμέσως, όπως είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του στο ABC Νews.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε πως τα χρήματα για τον φράχτη θα προέλθουν αρχικά από τα κρατικά ταμεία, όμως αργότερα η χώρα θα ζητήσει τα χρήματα από το Μεξικό, ικανοποιώντας έτσι μια από τις κύριες προεκλογικές του υποσχέσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με το Μεξικό θα ξεκινήσουν «πολύ σύντομα» είπε. «Σας λέω πως θα μας τον πληρώσουν. Θα γίνει κατά έναν τρόπο, ίσως έναν περίπλοκο τρόπο» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα τόνισε πως ο πρόεδρος έχει θέσει ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών που έχουν διαπράξει εγκλήματα στις ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να πει αν θα υπάρξει αλλαγή στην νομοθεσία περί απελάσεων.

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=