ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γουίλιαμ μετακομίζει στο Λονδίνο για να αναλάβει τον θρόνο

ο-γουίλιαμ-μετακομίζει-στο-λονδίνο-γι-593069

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει εγκαταλείψει την εργασία του και πρόκειται να μετακομίσει με την οικογένειά του στο Λονδίνο για να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο παλάτι.

Οπως έγινε γνωστό, ο Γουίλιαμ έδωσε ειδοποίηση στη δουλειά όπου εργάζεται τα τελευταία 2 χρόνια ότι θα αποσυρθεί.

Εκτός από τα καθήκοντα του πρίγκιπα, ο Γουίλιαμ εργαζόταν ως πιλότος εναέριων ασθενοφόρων στο East Anglian Air Ambulance, ωστόσο αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει.

«Ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να πετάω με την East Anglian» ανέφερε στη δήλωσή του. «Μετά τον στρατό, σε αυτή τη δουλειά έζησα εμπειρίες που θα τις κουβαλάω για το υπόλοιπο της ζωής μου, και οι οποίες θα προσθέσουν μια πολύτιμη προοπτική για την δουλειά μου στο Παλάτι τις επόμενες δεκαετίες… Ημουν τυχερός να είμαι μέρος μιας ομάδας επαγγελματιών, ταλαντούχων ανθρώπων που σώζουν ζωές κάθε μέρα. Ο θαυμασμός μου για την κοινότητα ιατρικές και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας μας δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος».

Ο Γουίλιαμ-μαζί με τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, και τα παιδιά, Τζορτζ και Σάρλοτ- θα περνούν περισσότερο χρόνο στο Λονδίνο, τώρα που έληξε η δέσμευσή του προς την East Anglian Air Ambulance, επιβεβαίωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο πρίγκιπας Τζορτζ θα πάει στο σχολείο στο Λονδίνο αυτό το φθινόπωρο.

Η αλλαγή έρχεται καθώς ο Γουίλιαμ και η Κέιτ αρχίζουν να αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά για τη βασίλισσα Ελισάβετ, δηλαδή ξεκινούν την προετοιμασία για τη διαδοχή της.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι πρόθυμοι να αυξήσουν την επίσημη εργασία τους για λογαριασμό της βασίλισσας και για να υποστηρίξουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, γεγονός που θα απαιτήσει να περνούν περισσότερο χρόνο στο Λονδίνο» επιβεβαίωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Μια είδηση που σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη υγεία της βασίλισσας, προετοιμάζουν το έδαφος για τη διαδοχή της, η οποία όπως φαίνεται δεν θα αργήσει πολύ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου