ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί να διακόψει τις σχέσεις της

απειλεί-να-διακόψει-τις-σχέσεις-της-503299

Προειδοποιητικό μήνυμα στο Ισραήλ στέλνει η Τουρκία μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε πως η χώρα του θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ισραήλ εάν δεν ζητήσει συγνώμη για την επιχείρηση της 31ης Μαΐου κατά τουρκικού πλοίου που μετείχε στο στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους.

«Οι Ισραηλινοί έχουν τρεις επιλογές: είτε να ζητήσουν συγνώμη, είτε να αναγνωρίσουν μια διεθνή αντικειμενική επιτροπή και το πόρισμά της. Διαφορετικά, οι διπλωματικές μας σχέσεις θα διακοπούν», είπε χαρακτηριστικά μέσα στο αεροσκάφος, επιστρέφοντας το βράδυ της Κυριακής στην Άγκυρα από επίσκεψη στην Κιργιζία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει συγνώμη για την επιχείρηση στα διεθνή ύδατα στις 31 Μαΐου.

«Το Ισραήλ δεν θα ζητήσει ποτέ συγνώμη για το ότι υπερασπίστηκε τους κατοίκους του. Οι νεαροί στρατιώτες μας έχουν τον δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όταν η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο απέναντι σε μία συμμορία αλητών που προσπαθούσαν να τους λιντσάρουν», εξήγησε ανώτατος αξιωματούχος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου