ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισλαμικό Κράτος «διεκδικεί» την επίθεση κατά των κοπτών του Καΐρου

το-ισλαμικό-κράτος-διεκδικεί-την-επ-626821

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, στο Κάιρο. Τουλάχιστον 25 νεκροί και 49 τραυματίες ο απολογισμός της πλέον αιματηρής επίθεσης με στόχο τη μειονότητα των χριστιανών κοπτών εδώ και χρόνια στην Αίγυπτο.

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, η ISIS δηλώνει ότι ο μαχητής της Αμπού Αμπντάλα αλ Μάσρι ήταν ο καμικάζι που αιματοκύλισε τον καθεδρικό ναό των κοπτών χριστιανών του Καΐρου ήταν μαχητής της και απειλεί να διαπράξει και άλλες επιθέσεις εναντίον της μειονότητας.

Το όνομα στο οποίο αναφέρεται το Amaq διαφέρει από αυτό που ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές τη Δευτέρα -Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουστάφα- χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση γι’ αυτό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Τρίτη ότι την επίθεση διέπραξε υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης με στόχο τους χριστιανούς κόπτες, οι οποίοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου. Το παρεκκλήσι βάφτηκε στο αίμα στις 11:00 το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας.

Κύμα εξτρεμιστικών επιθέσεων έχει σημειωθεί στην Αίγυπτο από το 2013 αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι και ξεκίνησε επιχείρηση καταστολής των ισλαμιστών.

Ορισμένοι εκ των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι έχουν κατηγορήσει τους χριστιανούς κόπτες ότι υποστήριξη την ανατροπή του προέδρου τους.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου