ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

τρομοκρατική-επίθεση-στην-κωνσταντι-629723

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τον τραυματισμό άλλων 20 κυρίως αστυνομικών. Στόχος της επίθεσης, που έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ήταν αστυνομικοί της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών, που βρίσκονταν στο σημείο λόγω του αγώνα της τοπικής ομάδας.

Σύμφωνα με αναφορές, μετά τις δύο εκρήξεις ακολούθησαν και ήχοι πυροβολισμών.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διακρίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά έξω από το στάδιο.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ είχε τελειώσει δύο ώρες νωρίτερα από το συμβάν, και οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν με το πούλμαν, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Η στιγμή της έκρηξης:

Για «ξεκάθαρο τρομοκρατικό χτύπημα» έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στο Twitter. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που εκφωνούσε ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε μια συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Φωτογραφίες από το σημείο:

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου