ΔΙΕΘΝΗ

Μετέφεραν βρέφη σε κούτες μπισκότων και τα πωλούσαν

μετέφεραν-βρέφη-σε-κούτες-μπισκότων-κ-646389

Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ινδία καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως εξαπατούσαν γυναίκες και τις ωθούσαν να πωλούν τα νεογέννητα βρέφη τους και κατόπιν τα μετέφεραν, με εμπορευματοκιβώτια που ανέφεραν ότι περιείχαν μπισκότα, σε ένα κέντρο υιοθεσίας για να πωλούνται σε άτεκνα ζευγάρια, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία σήμερα.

Ανώτερος αξιωματούχος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Crime Investigation Department, CID) στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης διευκρίνισε πως οι συλλήψεις άρχισαν τη Δευτέρα, έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο και την ανακάλυψη δύο νεογνών μέσα σε χαρτόκουτα σε μια κλειδωμένη αποθήκη ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ο ιδιοκτήτης του ιδρύματος, μαίες και μέλη του προσωπικού του στην Μπαντούρια, 80 χλμ. από την Κολκάτα. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τέσσερις γραμματείς δικαστηρίου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πλαστογραφούσαν έγγραφα για να διευκολύνουν τους διακινητές τω βρεφών, και τον επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης που διηύθυνε το κέντρο υιοθεσιών.
«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες μόνο αφού υπάρξει περισσότερη πρόοδος», δήλωσε ο Μπαράτ Λαλ Μίνα, υποδιευθυντής της CID στη Δυτική Βεγγάλη, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος του μαιευτηρίου ή της ανθρωπιστικής οργάνωσης διαθέσιμος για να σχολιάσει τις πληροφορίες των αρχών.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας δείχνουν ακόμη πως έφηβες καθώς κι ανύπαντρες γυναίκες που επισκέπτονταν την κλινική για να προχωρήσουν σε αμβλώσεις πιέζονταν, και πολλές πείθονταν, από το προσωπικό να κυοφορήσουν και να πουλήσουν τα παιδιά.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε την τιμή, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ινδικά ΜΜΕ, στις μητέρες προσφέρονταν 300.000 ρουπίες (ή περίπου 4.159 ευρώ) για ένα αγόρι και 100.000 ρουπίες (€1.385) για ένα κορίτσι.
Μια άλλη πρακτική που ακολουθούσαν τα μέλη του κυκλώματος ήταν να λένε σε μητέρες στο μαιευτήριο ότι τα βρέφη τους γεννήθηκαν νεκρά. Σε ορισμένες από αυτές μάλιστα επεδείκνυαν πτώματα βρεφών για να τις ξεγελάσουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα βρέφη, τα περισσότερα νεογέννητα, διακινούνταν κατόπιν μέσα σε χαρτόκουτα που χρησιμοποιούνται για να συσκευάζονται μπισκότα και μεταφέρονταν στο κέντρο υιοθεσιών, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων, στη Ματσλανταπούρ. Εκεί πωλούνταν σε άτεκνα ζευγάρια.
«Επρόκειτο για μια καλά οργανωμένη συμμορία, η οποία αξιοποιούσε κάθε είδους μέσα που χρειάζονταν για το δίκτυο εμπορίας» βρεφών, δήλωσε άλλο στέλεχος της CID, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το στέλεχος της CID ανέφερε ότι είναι πιθανό να γίνουν κι άλλες συλλήψεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου