ΔΙΕΘΝΗ

Κίνημα στη Βρετανία κατά της ανακαίνισης του Μπάκιγχαμ

κίνημα-στη-βρετανία-κατά-της-ανακαίνι-647378

Περισσότερα από 130.000 πρόσωπα είχαν υπογράψει σήμερα το πρωί στο Ίντερνετ ένα αίτημα προς τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την οποία καλούν να πληρώσει η ίδια τα 431 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Εν μέσω στεγαστικής κρίσης η Βασίλισσα κάνει ανακαίνιση

«Υπάρχει μια γενική στεγαστική κρίση, μια κρίση του NHS (του βρετανικού δημόσιου συστήματος υγείας), η πολιτική λιτότητας επιβάλλει περικοπές σε πολλές σημαντικές υπηρεσίες. Και η βασιλική οικογένεια θα ήθελε να βρούμε τα χρήματα για να ανακαινίσουμε τα ανάκτορα του Μπακιγχαμ», καταγγέλλει ο συντάκτης του αιτήματος, ο διαφημιστής Μαρκ Τζόνσον.

Αξιωματούχοι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ζήτησαν επίσης από τη βασιλική οικογένεια να βάλει το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα, στο πλαίσιο των οποίων θα αλλάξουν οι παλιές σωληνώσεις καθώς και η ηλεκτρική καλωδίωση, ηλικίας άνω των 60 ετών, είχαν εξηγήσει την Παρασκευή τα ανάκτορα.

Η κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για να χρηματοδοτηθεί από τους φορολογουμένους μέσω της αύξησης της ετήσιας δωρεάς προς τη βασιλική οικογένεια. Όμως τα έργα αυτά πρέπει να εγκριθούν και από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι επικεφαλής μιας προσωπικής περιουσίας που υπολογίζεται σε περίπου 498 εκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου