ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος με το CNN που διερωτήθηκε, αν οι Εβραίοι είναι άνθρωποι

σάλος-με-το-cnn-που-διερωτήθηκε-αν-οι-εβρα-647385

Σάλος έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον τίτλο που έκανε την εμφάνισή του κατά την διάρκεια μας εκπομπής, στην οποία φιλοξενούμενος ήταν ένας ακροδεξιός πολιτευτής.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή “The Lead” με παρουσιαστή τον Τζιμ Σκιούτο, καλεσμένος ήταν ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής και ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι και επικεφαλής του ακροδεξιού – ρατσιστικού κινήματος “Alt-right”, το οποίο έχει κατηγορηθεί ως νεοναζιστικό. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της οθόνης ο τίτλος “Ο ιδρυτής του Alt-Right διερωτάται αν οι Εβραίοι είναι άνθρωποι”.

Ωστόσο ο Σπένσερ είχε μόλις σχολιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γράφτηκε στον τίλτο. Συγκεκριμένα αναφερόταν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας και τους σχολιαστές τους οι οποίοι δεν έδιναν καμία πιθανότητα στον Τραμπ να εκλεγεί πρόεδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Πραγματικά κάποιος μπορεί να διερωτηθεί αν αυτοί όντως άνθρωποι, ή κούκλες που κινούνται από μια μυστική δύναμη για να επαναλαμβάνουν το οτιδήποτε”.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στο Twitter, ακόμη και από Εβραίους, το CNN αναγνώρισε το λάθος του αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: “Ηταν μια κακή εκτίμηση. Λυπούμαστε πάρα πολύ και ζητούμε συγγνώμη.”

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου