ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Εντοπίστηκε ακόμα μία από τις απαχθείσες μαθήτριες του Τσίμποκ

νιγηρία-εντοπίστηκε-ακόμα-μία-από-τις-664405

Άλλη μία από τις περισσότερες από 200 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους στο Τσίμποκ της βορειοανατολικής Νιγηρίας το 2014 εντοπίστηκε από στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Σάνι Ουσμάν είπε ότι το κορίτσι βρέθηκε στην Πούλκα, κοντά στην πόλη Γκόουζα της πολιτείας Μπόρνο, από στρατιώτες οι οποίοι είχαν αναλάβει να εξακριβώσουν τα στοιχεία ανθρώπων που διέφυγαν από τη βάση της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμπίσα.

Η μαθήτρια, που ονομάζεται Μαριάμ Άλι Μαϊγιάνγκα, είχε μαζί της και ένα αγοράκι 10 μηνών, το παιδί που απέκτησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.

Τον περασμένο μήνα η οργάνωση απελευθέρωσε 21 κορίτσια, μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, με τη μεσολάβηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της ελβετικής κυβέρνησης.

Η πρώτη από τις αιχμάλωτες μαθήτριες είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο στην άκρη του δάσους Σαμπίσα, μαζί με το παιδί της και τον σύζυγό της, έναν μαχητή της οργάνωσης. Στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών παραμένουν ακόμα περίπου 190 κορίτσια.

Η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει 276 μαθήτριες τον Απρίλιο του 2014. Από αυτές οι 57 κατάφεραν να αποδράσουν μέσα σε λίγες ώρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου