ΔΙΕΘΝΗ

Ποινή κάθειρξης δύο χρόνων σε 27χρονο για ναζιστικά τατουάζ

ποινή-κάθειρξης-δύο-χρόνων-σε-27χρονο-γι-672834

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης καταδίκασε την Παρασκευή σε διετή φυλάκιση έναν 27χρονο Αυστριακό για ανάρτηση φωτογραφιών του στο Facebook, στις οποίες φωτογραφίες εμφανίζεται ο ίδιος με τατουάζ ναζιστικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα εμφανίζεται με νεκροκεφαλή των διαβόητων «Ες Ες» και με τον αριθμό «88», ο οποίος αποκρυπτογραφείται στους ακροδεξιούς κύκλους ως ο χιτλερικός χαιρετισμός «Χάιλ Χίτλερ».

Όπως τόνισε στη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας της έδρας, τα ναζιστικά σύμβολα στο τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν για προπαγανδιστικούς σκοπούς από τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για ποινικά αδικήματα. Μ’αλιστα, μόλις τον περασμένο Απρίλιο, τρεις μόνο ημέρες μετά την τελευταία αποφυλάκισή του, είχε προκαλέσει τους θαμώνες κέντρου σε συνοικία της Βιέννης, με χιτλερικούς χαιρετισμούς.

Στο αυστριακό Σύνταγμα υπάρχει νόμος ο οποίος τροποιήθηκε το 1992 και προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό (σ.σ. από… «απλή» συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα) και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου