ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας

ο-λαβρόφ-προειδοποιεί-οι-ηπα-απειλούν-691866

Επιθετικά βήματα, τα οποία βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα και απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, καταλογίζει η Μόσχα στις ΗΠΑ. Σε έντονο ύφος, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε την Κυριακή για την «επιθετική ρωσοφοβία που βρίσκεται πλέον στην καρδιά της αμερικανικής πολιτικής», απειλώντας με αντίποινα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν αεροδρόμια της συριακής αεροπορίας.

«Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μίας θεμελιώδους αλλαγής συνθηκών όσον αφορά την επιθετική ρωσοφοβία που βρίσκεται πλέον στην καρδιά της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία», φέρεται να δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Και δεν πρόκειται μόνο για ρητορική ρωσοφοβία, αλλά για επιθετικά βήματα τα οποία πραγματικά βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και βλάπτουν την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο σενάριο που θέλει τις ΗΠΑ να σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν σφοδρά αεροδρόμια της συριακής αεροπορίας, ο Λαβρόφ προειδοποίησε με νόημα ότι η Ρωσία έχει τα μέσα προστατεύσει τα συμφέροντά της.

«Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, δεδομένου ότι η Ρωσία, η οποία βρίσκεται στη Συρία έπειτα από πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και έχει δύο βάσεις εκεί, διαθέτει συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της», διεμήνυσε ο Λαβρόφ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρώσος υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα ήταν ποτέ σύμφωνος με ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο όπως είπε ο ίδιος ο Λαβρόφ έχει ακουστεί ως μία προοπτική.

Μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει προ ημερών ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξέταζαν το ενδεχόμενο αμερικανικών επιθέσεων εναντίον αεροδρομίων του συριακού στρατού.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου