ΔΙΕΘΝΗ

Βόμβες με χλώριο κατηγορείται πως έριξε στο Χαλέπι ο στρατός του Ασαντ

βόμβες-με-χλώριο-κατηγορείται-πως-έρι-783532

Ακτιβιστές και εθελοντές διασώστες στο Χαλέπι υποστηρίζουν πως αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας έριξαν βόμβες με χλώριο σε περιοχή της πόλης που ελέγχουν αντικαθεστωτικοί, τραυματίζοντας δεκάδες. Η καταγγελία δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Προ μηνός, έρευνα του ΟΗΕ και του OPCW είχε διαπιστώσει προηγούμενα χρήσης χημικών όπλων και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ομάδα εθελοντών για παροχή ιατρικής βοήθειας «Συριακή Πολιτική Άμυνα», η οποία δρα σε περιοχές που ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς, η φερόμενη επίθεση έγινε με ελικόπτερα την Τρίτη στην περιοχή Σουκάρι του Χαλεπίου.

Οι εθελοντές ανάρτησαν στο Διαδίκτυο εικόνες από ιατρικό κέντρο που υποστηρίζουν πως δείχνουν τα θύματα μετά την επίθεση. Οι περισσότεροι είχαν προβλήματα στο αναπνευστικό και συνολικά υποστηρίζεται πως φροντίδα χρειάστηκαν 71 άτομα, ανάμεσά τους 37 παιδιά και δέκα γυναίκες.

Ξεχωριστά, η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε πως τουλάχιστον 70 άτομα στο Σουκάρι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά από επίθεση με «βόμβες-βαρέλια», αλλά σημείωσε πως δεν έχει σταθεί δυνατό να επιβεβαιωθεί εάν είχε χρησιμοποιηθεί χλώριο.

Η μάχη για το Χαλέπι είναι το πιο θερμό σημείο του συριακού εμφυλίου και ένα από τα βασικότερα εμπόδια στις συνεχιζόμενες διπλωματικές διαβουλεύσεις για εκεχειρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου