ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί «ένοπλοι» σε επιχείρηση στην Αγία Πετρούπολη, επίθεση στη Μόσχα

νεκροί-ένοπλοι-σε-επιχείρηση-στην-α-797858
Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Αγία Πετρούπολη ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις «ύποπτοι ένοπλοι», που οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι μέλη συμμοριών που δρουν στον Βόρειο Καύκασο. Άλλοι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν ανατολικά της Μόσχας, έχοντας νωρίτερα τραυματίσει δύο αστυνομικούς.

Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κρασνοσέλσκι της Αγίας Πετρούπολης. Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Τέσσερις ύποπτοι ένοπλοι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), στόχος της επιχείρησης ήταν «η σύλληψη καταζητούμενων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον Βόρειο Καύκασο».

«Οι εγκληματίες εξουδετερώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών όταν επιχείρησαν να αντισταθούν» τονίζει η FSB.

Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε πως η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί σε ένα κτίριο 16 ορόφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η έφοδος πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν ισλαμιστές μαχητές.

Επίθεση σε τροχονόμους στη Μόσχα

Λίγο αργότερα, δύο ένοπλοι που οι Αρχές εκτιμούν ότι προέρχονται από τον Βόρειο Καύκασο, επιτέθηκαν σε δύο τροχονόμους 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Οι δράστες είχαν όπλα και τσεκούρια. Ένας από αυτούς έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας την ώρα της επίθεσης, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε την ώρα που αντιστεκόταν στη σύλληψη» τονίζει εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας.

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου