ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των λουλουδιών

η-ευρωπαϊκή-πρωτεύουσα-των-λουλουδιώ-801109

Ένα τεράστιος αριθμός λουλουδιών, τοποθετημένα ένα προς ένα συνθέτουν ένα πολύχρωμο σύνολο που αιχμαλωτίζει το βλέμμα δεκάδων περαστικών. Το θέαμα δεσπόζει στην καρδιά της Ευρώπης, στην περίφημη Grand Place των Βρυξελλών.

Στον χώρο αυτό πουλούσαν την πραμάτεια τους έμποροι από τον 11 ο αιώνα και στο πέρασμα του χρόνου αναγέρθηκαν ιστορικά κτίρια που ανάγονται στον 14 ο και 15 ο αιώνα.

Κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας , σημείο αναφοράς για την ζωή της πόλης και προφανώς κεντρικό πόλο έλξης επισκεπτών η Grande Place συνδέεται με την τέχνη των λουλουδιων.

Από το 1971 κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην πλατεία απλώνεται ένα τεράστιο χαλί που αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες άνθη κυρίως μπιγκόνιες σε διάφορα χρώματα.

Είναι τοποθετημένες ώστε να σχηματίζουν εικόνες βασισμένες σε ένα συγκεκριμένο θέμα και βέβαια για να δημιουργηθεί αυτός ο τεράστιος “πίνακας των λουλουδιών” άπαιτείται η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών. Η μπιγκόνια επιλέγεται λόγω της ανθεκτικότητάς της.

Το θέμα της εικαστικής δημιουργίας φέτος είναι η Βελγο-ιαπωνική φιλία και η σύνθεση έχει εμπνευστεί απο Ιαπωνικές αναπαραστάσεις λουλουδιών, πουλιών και του φεγγαριού ως υπογράμμιση για την ομορφιά της φύσης.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου