ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ξυλοκόπησαν έγκυο επειδή «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα»

τουρκία-ξυλοκόπησαν-έγκυο-επειδή-φο-805504
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε έγκυος στην Κωνσταντινούπολη από άτομα που την κατηγόρησαν ότι «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα και υποστήριζε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου».

Η Χαζάλ Ολμέζ πήγαινε στο σπίτι της στην περιοχή Κοτσαμουσταφαπασά, όταν της επιτέθηκαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες που είχαν καλυμμένο το σώμα τους με την ισλαμική μαντίλα.

Η Ολμέζ, η οποία εργάζεται ως γραμματέας σε τουρκική εφημερίδα, είχε σχολάσει από τη δουλειά. «Πήγαινα σπίτι από τον δρόμο που χρησιμοποιώ καθημερινά. Ξαφνικά, κάποιος μου τράβηξε τα μαλλιά από πίσω. Οταν γύρισα είδα μία γυναίκα να φορά μαντίλα και την ρώτησα γιατί τράβηξε τα μαλλιά μου, αλλά εκείνη άρχισε να μου επιτίθεται» είπε η Ολμέζ, μιλώντας στην εφημερίδα όπου εργάζεται.

Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος 6 μηνών, πρόσθεσε ότι τα άτομα που της επιτέθηκαν την κατηγόρησαν για «προδοσία».

Οι δράστες της επίθεσης κατηγόρησαν την γυναίκα ότι στηρίζει το κίνημα του Γκιουλέν, λέγοντάς της: «Γιατί φοράς αποκαλυπτικά ρούχα; Στηρίζεις το πραξικόπημα και τον Γκιουλέν».

«Ηθελαν να με λιντσάρουν»

«Κάλεσαν και άλλους να μου επιτεθούν. Ηθελαν να με λιντσάρουν» λέει η ίδια.

Ανδρας, ηλικίας 26 – 27 ετών, ήρθε κοντά της και άρχισε να της φωνάζει: «Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις που έχουμε προσέξει στη γειτονιά. Θα έρθει και η σειρά τους». Την κλώτσησε στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Οι δράστες της επίθεσης συνέχισαν να την χτυπούν, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Τελικά, 60χρονη γυναίκα έσπευσε να σώσει την έγκυο. Οταν η Ολμέζ πήγε στον γιατρό, εκείνος αρνήθηκε να της χορηγήσει πιστοποιητικό για τα τραύματά της.

«Μπορείς να πας στην αστυνομία και να καταθέσεις μήνυση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς δεν κατάλαβαν ότι ήσουν έγκυος, αλλιώς θα είχαν πειράξει το παιδί σου», φέρεται να της είπε.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου