ΔΙΕΘΝΗ

Ποδηλάτης υπέστη εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το iPhone του

ποδηλάτης-υπέστη-εγκαύματα-όταν-πήρε-805938

Ένας άνδρας από την Αυστραλία έκανε έκκληση στην Apple να προειδοποιήσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους που πιθανόν αποτελούν για την ανθρώπινη υγεία οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων, μετά από εγκαύματα που υπέστη ο ίδιος όταν το iPhone του έπιασε φωτιά.

Ο Γκάρεθ Κλίαρ, 36 ετών, δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες ότι το iPhone 6, το οποίο κουβαλούσε επάνω του την ώρα που έκανε ποδηλασία ανεφλέγη όταν αυτός, κάνοντας μια λάθος κίνηση, έπεσε από το ποδήλατό του. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί εγκαύματα.

Συγκεκριμένα, ο Κλίαρ είχε το κινητό του τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του κοντού παντελονιού του όταν έπεσε από το ποδήλατο.

«Είδα καπνό να βγαίνει από την πίσω τσέπη μου και ξαφνικά ένιωσα έναν οξύ πόνο στο πάνω μέρος του δεξιού μου ποδιού», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.
«Μπορούσα να το δω να λιώνει μέσα από το σορτσάκι μου. Θυμάμαι ότι κοίταξα το πόδι μου όπου φαινόταν μια μαυρίλα σε όλο το μήκος του και ήταν έντονη η μυρωδιά του φωσφόρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιθανόν να πιάσουν φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης.
Ο Κλίαρ δήλωσε ότι, μετά την ιατρική διάγνωση, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ενώ ευελπιστεί ότι η Apple θα δραστηριοποιηθεί προκειμένου να προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου