Τραγικό ιατρικό λάθος: Αντί για οξυγόνο χορήγησαν σε βρέφη υποξείδιο του αζώτου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-07-26, 12:44:33
Τραγικό ιατρικό λάθος: Αντί για οξυγόνο χορήγησαν σε βρέφη υποξείδιο του αζώτου

Ένα μωρό έχασε τη ζωή του έπειτα από τραγικό λάθος των γιατρών στο νοσοκομείο Λινκόμπ του Σίδνεϊ, κι ένα άλλο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αναπνευστικό πρόβλημα που παρουσίασε ένα αγοράκι κατέστησε αναγκαία τη χορήγηση οξυγόνου. Όμως στον αναπνευστήρα δεν χορηγήθηκε το αέριο που προβλεπόταν σε τέτοιες περιστάσεις και αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκε υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «laughing gas» με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει.

Για τον ίδιο λόγο ένα άλλο βρέφος επίσης κινδυνεύει. Το λάθος πιστεύεται ότι σχετίζεται με ελαττωματική γραμμή διοχέτευσης στο οξυγόνου.

Η Υπουργός Υγείας της χώρας Τζίλιαν Σκίνερ, την οποία η αντιπολίτευση καλεί να παραιτηθεί, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό προκαλεί «απέραντη θλίψη σε όλους μας», τονίζοντας ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Συγκλονίζουν τα λόγια της Σόνια Γκάνεμ, μητέρας του παιδιού: «Μπήκα μέσα και τι να δω. Ποιος πέθανε» αναρωτήθηκε και συνέχισε -στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό Channel 9- λέγοντας: «Είπα, θέλω να το δω». Κοιτάζοντας το μωρό της που είχε ήδη φύγει από τη ζωή, το κουνούσε να ξυπνήσει: «Ο γιος μου, είναι ξυπνήστε τον»...! Θέλω να του πω κάτι, ξύπνα! Τι σου έκαναν αγοράκι μου;» είπε.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=