ΔΙΕΘΝΗ

Eκτελούσε σε κατάσταση αμόκ

eκτελούσε-σε-κατάσταση-αμόκ-810708

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση και τα κίνητρα του 18χρονου, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο, πυροβολώντας και σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 23.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία του Μονάχου, ο νεαρός ήταν μαθητής, μελετούσε τον Μπρέιβικ (μακελάρη της Νορβηγίας) και είχε «εμμονή» με τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δωμάτιό του βρέθηκε απόκομμα εφημερίδας με άρθρο που έφερε τον τίτλο «Γιατί οι μαθητές σκοτώνουν;».

Tην ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Όπως φαίνεται από τις αστυνομικές έρευνες, δεν είχε διασυνδέσεις με το ISI S, ούτε με κάποια ακραία πολιτική οργάνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έπασχε από κάποια -άγνωστης φύσης- ψυχική ασθένεια, ενώ παλαιότερα φέρεται να είχε τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

Είχε μεγαλώσει στο Μόναχο, ήταν αριστερόχειρας και μετά το μακελειό, έδωσε τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο τύπου γκλοκ με το οποίο είχε προηγουμένως πυροβολήσει κατά πολιτών.

Σχετικά με τα θύματα, ήταν όλα κάτοικοι Μονάχου, ενώ τρία εξ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά, τόνισαν οι αξιωματούχοι στη συνέντευξη Τύπου. Επίσης, τρία από τα θύματα κατάγονταν από το Κόσοβο.
Στο μεταξύ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η αστυνομία ενημέρωσε τη Γεν. Πρόξενο Μονάχου πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ένας Έλληνας.


Ένα από τα θύματα ήταν ο 21χρονος Dijamant Zabergja από το Κόσοβο

«Ιρανογερμανός ο δράστης»

Προηγουμένως, ο διοικητής της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Αντρέ, δίνοντας περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, ενημέρωσε πως πρόκειται για Ιρανογερμανό, μόνιμο κάτοικο Μονάχου.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το όνομα του δράστη είναι Αλί ή Ντέιβιντ Σονμπολί. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 18χρονος είχε απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο μέσα από ψεύτικο λογαριασμό στο facebook.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές ερευνούν το συγκεκριμένο λογαριασμό, εκεί όπου είχε γραφτεί το μήνυμα: «Ελάτε σήμερα στις 16:00 στο εμπορικό κέντρο OEZ. Θα σας αγοράσω ό,τι θέλετε, αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου