ΔΙΕΘΝΗ

Aστυνομία Μονάχου: 18χρονος Ιρανο-Γερμανός ο δράστης

aστυνομία-μονάχου-18χρονος-ιρανο-γερμαν-811141

Ιρανογερμανός ήταν ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου το απόγευμα της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου.

Σε ερώτηση αν είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέφερε πως «θα πρέπει να εξακριβωθεί, καθώς ακόμα διεξάγεται έρευνα».

O δράστης ζούσε περισσότερο από δύο χρόνια στο Μόναχο, ενώ δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν. Αργά τη νύχτα οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το αυτοκίνητο του, ένα Ford Focus το οποίο μετακίνησαν για να το ερευνήσουν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γερμανία

Μετά τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο «Olympia-Einkaufszentrum (OEZ)» και σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Stachus» η Γερμανία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τους πυροβολισμούς του Ιρανογερμανού δράστη έπεσαν νεκρά εννέα άτομα και τραυματίστηκαν 21 (τρία πολύ σοβαρά), ενώ στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και μια 15χρονη κοπέλα. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε. Το σώμα του δράστη βρέθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Έφερε ένα κόκκινο σακίδιο, το οποίο οι αστυνομικοί ερεύνησαν με ειδικό ρομπότ για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου δήλωσε ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα της επίθεσης μέχρι στιγμής. Μικρά παιδιά που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε κοντινό παιδιατρικό κέντρο.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη του εμπορικού κέντρου. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. Ο δράστης στην ταράτσα του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου φωνάζει: «Είμαι Γερμανός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου