ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός μαχαίρωσε επιβάτες σε τρένο στη Βαυαρία

αυτός-μαχαίρωσε-επιβάτες-σε-τρένο-στη-813323

Βίντεο με τον 17χρονο που πραγματοποίησε την επίθεση σε τρένο της Βαυαρίας, δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό κράτος.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο 17χρονος να υπόσχεται ότι θα πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας.

«Είμαι στρατιώτης του Χαλιφάτου και θα πραγματοποιήσω επίθεση αυτοκτονίας στη Γερμανία» ακούγεται αν δηλώνει ο νεαρός, τον οποίο η ίδια πηγή κατονομάζει ως Μουχάμαντ Ριάντ. «Απιστοι, έχει τελειώσει η εποχή που ερχόσασταν στις χώρες μας και σκοτώνατε άνδρες, γυναίκες και παιδιά»λ, λέει ο νεαρός και συνεχίζει σε ένα επιθετικό παραλήρημα: «Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου θα έρθουν και θα σας σφάξουν μέσα στα σπίτια σας. Θα ζήσουμε στα σπίτια σας, στις βάσεις σας και στην γη σας. Οσο χτυπάει η καρδιά μου θα σας επιτιθέμεθα!»

Ο 17χρονος επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας με μαχαίρι και τσεκούρι, σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, είχε φτάσει στη Γερμανία ως ανήλικος ασυνόδευτος πρόσφυγας. Οι Βαυαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης είχε στην κατοχή μια αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου