ΔΙΕΘΝΗ

H στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν τον οδηγό του φορτηγού στη Νίκαια

h-στιγμή-που-οι-αστυνομικοί-σκοτώνουν-τ-815061

Ο τυνησιακής καταγωγής 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, φέρεται να είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια σκοτώνοντας 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 150 μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί, που ερεύνησαν το φορτηγό μετά τον θάνατο του οδηγού από τα πυρά τους, βρήκαν την ταυτότητα του Μπουλέλ στην καμπίνα του φορτηγού, ανέφερε η εφημερίδα Nice-Matin, επικαλούμενη την αστυνομία.

Ένα δεύτερο δελτίο ταυτότητας φέρεται να βρέθηκε μέσα στην καμπίνα του φορτηγού.

Γείτονες του Μπουλέλ, ο οποίος έμενε στη Νίκαια, τον περιέγραψαν ως “μοναχικό” και “σιωπηλό”. Ο άνδρας ανέβαινε πάντα στο διαμέρισμά του με το ποδήλατό του και στάθμευε σε κοντινή απόσταση ένα φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του.

Δεν φαινόταν να είναι θρησκευόμενος και φορούσε συχνά κοντό παντελόνι, σύμφωνα με τον Σεμπαστιέν, ο οποίος κατοικεί σε ένα τετραώροφο κτίριο στην ίδια γειτονιά.

Τις τελευταίες ώρες αναμεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ το βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον σκοτώνουν, αφού ο ίδιος έχει προλάβει να «θερίσει» δεκάδες ανθρώπους, μετατρέποντας σε εφιάλτη την μέχρι εκείνη τη στιγμή γιορτινή μέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου