LIFE STYLE

20+1 διάσημοι που γλίτωσαν από τζιχαντιστές και καταστροφές

201-διάσημοι-που-γλίτωσαν-από-τζιχαντισ-815187

Επειδή είναι πλούσιοι και διάσημοι δεν σημαίνει ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο! Αυτοί οι celebrities σε ένα γύρισμα της τύχης, είδαν όλη τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια τους και τελικά έζησαν για να πουν την ιστορία τους.

Κάποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν την τραγωδία. Ένας από αυτούς είναι ο Μάικλ Τζάκσον που παρά τρίχα γλίτωσε από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011. Κάποιοι άλλοι επέζησαν από τροχαία στα οποία δεν έφταιγαν οι ίδιοι και άλλοι – όπως ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ – επέζησαν από θανατηφόρο τσουνάμι στη Σρι Λάνκα.

Εμείς βρήκαμε 21 διάσημους που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να επιζήσουν από επιθέσεις τζιχαντιστών, από φυσικές καταστροφές και από αναπάντεχα ατυχήματα.

Στη Ριάνα μπορεί να αρέσουν τα παντώς είδους όπλα… έχει μάλιστα κάνει και τατουάζ στο σώμα της, αλλά στο πρόσφατο τρομοκρατικό στη Νίκαια της Γαλλίας (14/7) η πασίγνωστη τραγουδίστρια ακύρωσε τη συναυλία της και φυγαδεύτηκε με ασφάλεια εκτός πόλης.

Αστικός μύθος ή όχι, ο Μάικλ Τζάκσον θα ήταν στους Δίδυμους Πύργους την αποφράδα ημέρα της επίθεσης. Ο αδερφός του Ζερμέιν Τζάκσον ισχυρίζεται ότι ο σταρ παρακοιμήθηκε εκείνη τη μέρα 11/9/2001 και δεν έκανε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του στο World Trade Center.

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης κολυμβητής, Ian Thorpe στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 είχε βγει για τζόγκινγκ και θα κατέληγε στο World Trade Centre, όταν συνειδητοποίησε ότι ξέχασε την κάμερά του και γύρισε να την πάρει. Στο σπίτι του άνοιξε την TV και η επίθεση είχε ήδη γίνει!

Η κάτοχος Grammy, τραγουδίστρια Patti Austin είχε κλείσει εισιτήριο στην United Flight 93 στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, από Βοστόνη στο Σαν Φρανσίσκο. Άλλαξε την πτήση γιατί η μητέρα της έπαθε ξαφνικό εγκεφαλικό. Αν η Austin είχε πάρει την πτήση 93 θα ήταν ανάμεσα στα 44 άτομα που πέθαναν, όταν το αεροπλάνο έπεσε σε χωράφι στην Πενσιλβάνια. «Πιστεύω ότι σώθηκα από θαύμα».

Η Δούκισσα του Γιορκ, Sarah Ferguson Cipriani ήταν στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Βρισκόταν στα Στούντιο NBC για μια συνέντευξη και θα εκανε μια βόλτα μετά στα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσής της Chances for Children στον 101ο όροφο του World Trade Center. Οι υπάλληλοι της εταιρίας που υπενοικίαζε το χώρο, 700 άτομα, σκοτώθηκαν στην επίθεση στους Δίδυμους.

Στα γυρίσματα της ταινίας «The Lone Ranger», ο χολιγουντιανός σταρ Johnny Depp ανέβηκε σε ένα άλογο, το οποίο αποφάσισε να τον πάει βόλτα χωρίς… σέλα. Ο Depp έπεσε κάτω, το άλογο αφηνίασε και κόντεψε να του πατήσει το κεφάλι με τα μπροστινά του πόδια. Δεν πρόκειται για κινηματογραφική σκηνή, αλλά γλίτωσε. Ενώ γύριζε το The Rum Diary κόντεψε να πέσει με το αεροπλάνο που πιλόταρε ο ίδιος, του οποίου κατάφερε τελευταία στιγμή να ανακτήσει τον έλεγχο.

Στο γύρισμα της ταινίας Now You See Me, στη σκηνή που η Isla Fisher είναι δεμένη υποβρυχίως σε μια δεξαμενή ρίσκαρε τη ζωή της. Κάποιο λάθος με τα μέτρα ασφάλειας και η ηθοποιός πανικοβλήθηκε μέσα στο νερό. Οι συνεργάτες στο γύρισμα πίστεψαν ότι απλά «έπαιζε» το ρόλο της πολύ καλά.

Ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς Top Gear, Richard Hammond δοκίμαζε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες της εκπομπής του και ενώ έτρεχε με ιλλιγιώδη ταχύτητα το μπροστινό λάστιχο έσκασε, το αυτοκίνητο έκανε πολλές περιστροφές στον αέρα, έσκασε έξω από το οδόστρωμα και εκείνος έπεσε σε κώμα. Αν ήταν πιο ψηλός θα είχε αποκεφαλιστεί.

Η Sharon Stone γνώριζε την επιτυχία έχοντας μόλις παίξει σε ταινία με τον Arnold Schwarzenegger – μιλάμε για το Total Recall. Οδηγώντας στο Sunset Boulevard το 1990, τράκαρε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λάθος λωρίδα. Έσπασε το σαγόνι, έβγαλε τη μέση της, έσπασε τα πλευρά της και το γόνατό της. Αφού γλίτωσε έπαθε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, και επέζησε!

Η Petra Nemcova το μοντέλο που το 2003 εμφανίστηκε στο Sports Illustrated παρασύρθηκε με τον σύντροφό της, τον φωτογράφο Simon Atlee, από το τσουνάμι στη νότια Ταϊλάνδη. Βρίσκονταν σε διακοπές στο Πουκέ, όταν τα κύματα βρήκαν στη στεριά. Η 25χρονη Nemcova, έμεινε κολλημένη σε ένα δέντρο επί 8 ώρες μέσα στην καταστροφή. Σπαμένα κόκαλα, ραγισμένη κλείδα και εσωτερικά τραύματα.

Πολλές οι σκηνές δράσης στην ταινία «The Expendables», στο πλαίσιο της οποίας ο «σκληρός της οθόνης» Jason Statham έπεσε οδηγώντας ένα φορτηγό μέσα στη θάλασσα. Ευτυχώς το αθλητικό του παρελθόν τον έσωσε. Κολύμπησε και βγήκε σώος.

Ο γερόλυκος της σκληρής ροκ, Ozzy Osbourne το 2003 είχε μανία με τη «γουρούνα» του. Το όχημα αναποδογύρισε σε ατύχημα, ο ίδιος εξφενδονίστηκε σε πλαγιά έσπασε την κλείδα του, 8 πλευρά και έναν σπόνδυλο. Έμεινε αναίσθητος και ο σωματοφύλακάς του του έδωσε το φιλί της ζωής. Έμεινε 8 μέρες σε κώμα!

Ο Indiana Jones, Harrison Ford έχει δίπλωμα πιλότου. Τον Μάρτιο του 2015, έκανε επικίνδυνη υποχρεωτική προσγείωση σε ένα ιδιωτικό γήπεδο του γκολφ, λόγω βλάβης του αεροπλάνου του. Έζησε με μερικά σπασμένα κόκαλα και ένα τραύμα στο κεφάλι.

Η λάτιν τραγουδίστρια Gloria Estefan βρισκόταν σε περιοδεία το 1990 όταν το πούλμαν της ενεπλάκη σε δυστύχημα. Έσπασε την σπονδυλική της στήλη έβαλε στηρίγματα από τιτάνιο για να σταθεί η σμπαραλιασμένη μέση της και έκανε τεράστια προσπάθεια να ξαναπερπατήσει.

Ο σχεδιαστής Nate Berkus, συνεργάτης της Όπρα στο “The Oprah Winfrey Show” παρασύρθηκε από τσουνάμι, αφού πρώτα ο άνεμος είχε ξεριζώσει τη στέγη της καμπάνας του στη Σρι Λάνκα.

Ο «κακός» στην ταινία Φονικό Όπλο, Gary Busey μπορεί να είναι ο πιο διάσημος επιζών. Παίρνοντας τη μηχανή Harley από το συνεργείο το 1988, γλίστρισε σε λάδια, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, καθώς δεν φορούσε κράνος. Ράγισε το κρανίο του και είχε εσωτερική αιμορραγία. Έμεινε 33 μέρες σε κώμα και ξύπνησε χωρίς ΚΑΜΙΑ μόνιμη βλάβη! Από τότε είναι ακτιβιστής για τη χρήση κράνους.

Ο πρώην Καγκελάριος Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ επέζησε από τσουνάμι στη Σρι Λάνκα.

Ο διάσημος τυφλός τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα φορτηγό με κορμούς δέντρων. Μάρτυρες είπαν ότι ένας κορμός έφυγε από το σωρό πέρασε το παρπρίζ και χτύπησε τον τραγουδιστή, ο οποίος έπεσε σε κώμα για 4 μέρες. Έχασε την αίσθηση της όσφρησης, αλλά έζησε.

Η χολιγουντιανή ηθοποιός Sandra Bullock πετούσε το διθέσιο αεροπλάνο της και ενώ προσγειώθηκε σε παγωμένο αεροδιάδρομο κόπηκε στα δύο!

Ο «Λέγκολας« Orlando Bloom έπεσε από την ταράτσα, προσπαθώντας να επιδιορθώσει κάτι στο σπίτι ενός φίλου το 1998. Έπεσε τρεις ορόφους και και έμεινε παράλυτος για τέσσερις μέρες.

Ο γκλαμ ρόκερ Billy Idol πέρασε με τη μηχανή του STOP στο Los Angeles το 1990. Χτύπησε διερχόμενο όχημα και κατέστρεψε το πόδι του σε σημείο που έπρεπε να το ακρωτηριάσουν. Με ρίσκο των γιατρών άβαλε λάμα. Έχασε έναν ρόλο στην ταινία «Terminator 2: Judgment Day» που ίσως τον έκανε και ηθοποιό.

life.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου