ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξε τα σύνορα η Κολομβία για να βοηθήσει τους εξαθλιωμένους πολίτες της Βενεζουέλας

άνοιξε-τα-σύνορα-η-κολομβία-για-να-βοηθ-817791

Περί τους 7.000 κατοίκους της Βενεζουέλας διέσχισαν την Κυριακή το μεσημέρι τα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να προμηθευθούν τρόφιμα και φάρμακα λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση της Μπογκοτά μετά από τις εκκλήσεις των χιλιάδων πολιτών της Βενεζουέλας αποφάσισε να επιτρέψει να μπούν στη χώρα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες.

Η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει αφού καθημερινά σημειώνονται συγκρούσεις και λεηλασίες, ενώ τα φονικά επεισόδια είναι αρκετά συχνά.

Η Κολομβία αποφάσισε να ανοίξει συντονισμένα τα σύνορά της, μετά την καθημερινή συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων από τη Βενεζουέλα στους συνοριακούς σταθμούς, οι οποίοι εκλιπαρούσαν για τροφή και φάρμακα.

Μετά από συνεννοήσεις και τη σχετική οργάνωση, χιλιάδες άνθρωποι διέσχισαν τα κολομβιανά σύνορα, με προορισμό την Κουκουτά, όπου θα προμηθευτούν με τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα. Στην Κολομβία πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν κατακόρυφα τα σχετικά αιτήματα και για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου