ΔΙΕΘΝΗ

Το Χαλιφάτο πουλά σκλάβες του σεξ μέσω… εφαρμογών Whatsapp και Telegram

το-χαλιφάτο-πουλά-σκλάβες-του-σεξ-μέσω-818887

Περισσότερες από 3.000 γυναίκες και κορίτσια κουρδικής καταγωγής (Γιαζίντι) διαθέτει «προς πώληση» το Ισλαμικό Χαλιφάτο μέσω των εφαρμογών Whatsapp και Telegram. Σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για ανήλικα παιδιά ηλικίας ακόμη και 12 ετών.

Λόγω της κωδικοποίησης των εφαρμογών οι εταιρίες παροχής δεν μπορούν να δουν τα μηνύματα των χρηστών, κάνοντας τον εντοπισμό λογαριασμών που συνδέονται με τον Χαλιφάτο δυσκολότερο. Μέσα από τις εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες των γυναικών, που έχουν τραβηχτεί με καλά ρούχα και μακιγιάζ, τις καθιστούν εύκολα αναγνωρίσιμες, σε περίπτωση που ξεφύγουν από τις περιοχές της κυριαρχίας των τζιχαντιστών. Παραμένουν δηλαδή εγκλωβισμένες.

Οι περισσότερες γυναίκες έπεσαν θύματα απαγωγής το 2014, όταν μαχητές του Χαλιφάτου επιτέθηκαν σε χωριά του βορείου Ιράκ.. Οι επιθέσεις ενάντια στην εθνοθρησκευτική ομάδα των Γιαζίντι σε Ιράκ και Συρία χαρακτηρίζονται ως πράξεις γενοκτονίας από ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών.

Η τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν προσέφερε έως πρόσφατα αποζημιώσεις στις οικογένειες των γυναικών, που αναγκάζονται να πληρώσουν έως και 13.500 ευρώ σε λαθρεμπόρους για να τις σώσουν, ή στους ίδιους τους «ιδιοκτήτες» τους για να τις απελευθερώσουν. Τα διαθέσιμα κονδύλια όμως έχουν ελαχιστοποιηθεί και οι πρόθυμοι να βοηθήσουν με αντάλλαγμα χρήματα γίνονται όλο και λιγότεροι, επειδή πολλοί από όσους έχουν ως τώρα προσπαθήσει θανατώθηκαν από το Ισλαμικό .

Οργανώσεις υποστήριξης της κοινότητας των Γιαζίντι, όπως η Yazda στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζουν ότι τα μέσα δικτύωσης παραμένουν αδρανή απέναντι στις εκκλήσεις για «κατέβασμα» σελίδων όπου πωλούνται γυναίκες. Την ίδια στιγμή το Χαλιφάτο στρατολογεί εκατοντάδες νεαρούς Μουσουλμάνους, σύμφωνα με τον Αχμέντ Μπουρτζους, διευθυντή της Yazda.

Ο αντιπρόσωπος της Whatsaap Ματ Στάινφελντ ενθάρρυνε τους χρήστες να αναφέρουν τέτοιους λογαριασμούς, υποσχόμενος μηδαμινή ανοχή.

Πηγή: zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου