ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί κοντά στη Δαμασκό

πολύνεκροι-βομβαρδισμοί-κοντά-στη-δα-822034

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και μέλη του ιατρικού προσωπικού, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στους οποίους προβαίνει το συριακό καθεστώς εναντίον μιας τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές και το «σφυροκόπημα» με βαρύ πυροβολικό πραγματοποιήθηκαν στην τοποθεσία Τζαϊρούντ, σε απόσταση 60 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν σε αντίποινα για τον θάνατο ενός πιλότου της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε συλληφθεί κοντά στην πόλη αυτή από την ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση Τζάις αλ-Ισλάμ μετά την πτώση του αεροπλάνου εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος». Το καθεστώς κατηγόρησε την οργάνωση αυτή ότι τον σκότωσε.

Η Τζαϊρούντ, η οποία βρίσκεται στην ορεινή περιφέρεια Καλαμούν, είχε αποφύγει τις βιαιότητες εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, μετά τη σύναψη μιας εκεχειρίας ανάμεσα στο καθεστώς και τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου