ΔΙΕΘΝΗ

Κατακραυγή για ρατσιστικό πόστερ του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού

κατακραυγή-για-ρατσιστικό-πόστερ-του-824664

Σε απολογητική δήλωση αναγκάστηκε να προβεί ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση αφίσας, σχετικά με οδηγίες ασφαλείας στο νερό, η οποία χαρακτηρίστηκε «ρατσιστική».

Σκοπός του πόστερ είναι να αναδείξει την ενδεδειγμένη και, στον αντίποδα, την ανάρμοστη συμπεριφορά των παιδιών κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, είτε στην πισίνα είτε στη θάλασσα.

Όλα μοιάζουν φυσιολογικά με μία διαφορά: στην αφίσα, τα παιδιά που επιδίδονται σε ακατάλληλη συμπεριφορά μέσα στο νερό (είτε βουτώντας με επικίνδυνο τρόπο στο νερό, είτε σπρώχνοντας άλλα παιδιά) έχουν μαύρο χρώμα, ενώ τα «cool» παιδιά, εκείνα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση είναι λευκού χρώματος.

Μετά από πολλές καταγγελίες πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για το «πώς είναι δυνατόν ένας φαινομενικά ανοιχτόμυαλος οργανισμός, ο οποίος δείχνει κατανόηση στην διαφορετικότητα των πληθυσμών ανά τον κόσμο να δημιουργεί κάτι τέτοιο;».

Μετά την κατακραυγή, η απάντηση του οργανισμού ήρθε μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός σέβεται και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος γύρω από τις ανησυχίες που προκάλεσε ένα από τα φυλλάδιά μας με κανόνες ασφαλείας στο νερό. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση, καθώς δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις μας να προσβάλουμε κανέναν».

Κατόπιν αυτού, το διαβόητο φυλλάδιο αποσύρθηκε τόσο από την ιστοσελίδα του οργανισμού όσο και από τις εφαρμογές των κινητών.

Πηγή: Independent

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου