ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλιάνοι αστυνομικοί προς τουρίστες: «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση»

βραζιλιάνοι-αστυνομικοί-προς-τουρίσ-824667

Η φωτογραφία, που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί ανησυχία για το αν ή όχι η Βραζιλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τα συνεχιζόμενα προβλήματα που απορρέουν από τον ιό Ζίκα που μαστίζει τη χώρα.

«Η αστυνομία και οι πυροσβέστες δεν πληρώνονται, όποιος έρχεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν θα είναι ασφαλής» αναφέρει μια πινακίδα ενώ κάποια άλλη έξω από το αεροδρόμιο γράφει «Καλώς ήρθατε, δεν έχουμε νοσοκομεία!».

Περίπου 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία τη Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τους απλήρωτους μισθούς και τις άσχημες συνθήκες εργασίας. Μερικοί μάλιστα ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εργασία τους, ακόμη και βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, και στερούνται ακόμα και μερικές από τις απαραίτητες διατάξεις υγιεινής.

«Στους σταθμούς δεν έχουμε χαρτί ή μελάνι για τους εκτυπωτές, δεν υπάρχουν καθαριστές ενώ σε κάποιους δεν υπάρχει καν νερό για τις τουαλέτες» δήλωσε ένας αξιωματικός, με το όνομα Αντρέ, στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο απλός κόσμος μας φέρνει χαρτί τουαλέτας» τόνισε.

Ένας άλλος αξιωματικός δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο πως δεν έχει πληρωθεί εδώ και 5 μήνες.

Η αστυνομία αναφέρει πως η μη διαθεσιμότητα εξοπλισμού θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από μισό εκατομμύριο ξένους τουρίστες.

Πηγή: Independent

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου