ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Παιδόφιλος ζητά να του κάνουν ευθανασία

βέλγιο-παιδόφιλος-ζητά-να-του-κάνουν-ε-832306

Βέλγος που έλκεται από νέους άνδρες και αγόρια θέλει να υποβληθεί σε ευθανασία γιατί δεν μπορεί να ζήσει με την σεξουαλικότητά του.

Ο 39χρονος μηχανικός, μιλώντας με το ψευδώνυμο «Sébastian», δήλωσε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του του είναι «αφόρητος».

«Είναι ένας μόνιμος πόνος, σαν να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα», είπε στο BBC.

«Δεν μπορώ να βγω έξω, έχω μια σταθερή αίσθηση ντροπής, αίσθημα κόπωσης, επειδή έλκομαι από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να τους θέλω. Είναι το αντίθετο από αυτό που θα ήθελα».

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο από το 2002 και μπορεί να συμφωνηθεί σε περιπτώσεις «διαρκούς και ανυπόφορης σωματικής ή ψυχικής ταλαιπωρίας».

Περισσότερες από 1.807 περιπτώσεις ευθανασίας επιβεβαιώθηκαν το 2013 – αριθμός που αυξήθηκε σε πάνω από 2.000 το 2015.

Ο Σεμπαστιάν έχει αρχίσει τη μακρά διαδικασία προς την ευθανασία με θανατηφόρο ένεση με την απόκτηση μιας αρχικής απόφασης από έναν γιατρό. Σε ψυχιατρικές περιπτώσεις, τρεις γιατροί πρέπει να συμφωνούν με τη διαδικασία, ενώ δύο πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε περίπτωση σωματικής ασθένειας.

Ο Σεμπαστιάν είπε ότι ο θάνατος είναι μια ιδέα που τον απασχολεί από μικρή ηλικία.

«Όλη η ζωή μου έχει οδηγήσει σε αυτό. Η μητέρα μου είχε άνοια, και εγώ είχα πάντα ψυχικά προβλήματα», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του ήταν αυστηροί Καθολικοί και αποδοκίμαζαν την ομοφυλοφιλία.

Οταν ήταν 15 ετών, συνάντησε ένα αγόρι της ίδιας ηλικίας με το οποίο ερωτεύτηκε. Αλλά είπε ότι δεν ήταν σε θέση να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητά του, την οποία έβρισκε «αφόρητη».

«Εχω ερωτευτεί δύο φορές στη συνέχεια: με έναν 18χρονο και έναν 22χρονο. Είμαι ανακουφισμένος πάντως που βλέπω ότι είμαι σε θέση να ερωτευτώ με αγόρια που έχουν βγει από την εφηβεία», είπε.

«Παρ ’όλα αυτά, αυτός ο σεξουαλικός προσανατολισμός μου είναι αφόρητος. Δεν μπορώ να τον αντέξω και ποτέ δεν θα είμαι σε θέση να τον αντέξω».

Παρά τα 17 χρόνια της ψυχοθεραπείας, εξακολουθεί να έλκεται από εφήβους, είπε ο Σεμπαστιάν.

Πρόσθεσε ότι μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας, είπε στους γιατρούς ότι πιστεύει πως είναι παιδόφιλος, αλλά εκείνοι δεν αποδέχθηκαν την αυτο-διάγνωσή του.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου