ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Oι ΗΠΑ θεωρούν πιθανή την εφαρμογή του Μινσκ φέτος

ουκρανία-oι-ηπα-θεωρούν-πιθανή-την-εφαρ-832539

«Δυναμική» για εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για την ουκρανική κρίση μέχρι το τέλος του χρόνου βλέπει η Ουάσινγκτον, λέγοντας πως ασκεί διπλωματική πίεση σε Ρωσία και Ουκρανία, από κοινού με Γαλλία και Γερμανία.

Ο Λευκός Οίκος ασκεί διπλωματικές πιέσεις προκειμένου η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας να εφαρμοστεί την περίοδο που ο Μπαράκ Ομπάμα θα εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράις.

Η Ράις, που συντονίζει τις κινήσεις για την υλοποίηση στοχεύσεων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η παρούσα δυναμική των εξελίξεων υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην ουκρανική κρίση προς το τέλος του 2016.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συντονίζουν τις προσπάθειές τους και συνεργάζονται με Γάλλους και Γερμανούς διπλωμάτες, με το επίκεντρο των προσπαθειών να βρίσκεται στην υλοποίηση των προβλεπομένων από τη Συμφωνία του Μίνσκ, που υπογράφτηκε το Φεβρουάριο του 2015.

«Είναι κάτι που μπορεί να δρομολογεί από τώρα, μέχρι το τέλος της παρούσας διακυβέρνησης, εάν οι Ρώσοι επιδείξουν σημαντική πολιτική θέληση» δήλωσε η Ράις σε εκδήλωση της Washington Post.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου