ΔΙΕΘΝΗ

«Αστακός» η Γαλλία για το Euro – Ύποπτοι και οι υπάλληλοι ασφαλείας

αστακός-η-γαλλία-για-το-euro-ύποπτοι-κα-837506

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι γαλλικές αρχές, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «υπαρκτή» την απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις στο Euro 2016, τη στιγμή που η Γαλλία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Αυτή η απειλή δυστυχώς θα υφίσταται για πολύ καιρό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να αφεθούμε στον τρόμο». «Πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα, αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι 82 άτομα από την ασφάλεια των γηπέδων και των φιλάθλων βρίσκονται στη γαλλική λίστα με τους υπόπτους τρομοκρατίας.

Ορισμένοι εξ αυτών ήταν φανατικοί μουσουλμάνοι και άλλοι βίαιοι εξτρεμιστές, που συμμετείχαν σε νεοναζιστικές οργανώσεις ή υπήρξαν μέλη της Άκρας Αριστεράς. Συνολικά 3.500 άνθρωποι έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αρχών.

Εξάλλου, το Σάββατο έγινε γνωστό ότι στα τέλη Μαΐου συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία ένας Γάλλος, που φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 25χρονος συνελήφθη από Ουκρανούς συνοριοφύλακες μεταφέροντας στο όχημά του ένα «οπλοστάσιο» από όπλα και εκρηκτικά, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών αλλά και καλάσνικοφ.

«Αστακός» η Γαλλία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν, προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να βρεθούν στη Γαλλία το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου