ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ρονάλντο χαρίζει 600.000 δολάρια σε φιλανθρωπίες

ο-ρονάλντο-χαρίζει-600-000-δολάρια-σε-φιλανθ-838723

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να δέχθηκε έντονη κριτική για τον τρόπο που πανηγύρισε τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα τολμήσουν να πουν κουβέντα για την τελευταία χειρονομία καλής θέλησης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής πανηγύρισε το νικητήριο γκολ με έναν επδιεικτικό τρόπο.

Υπάρχει, όμως, μια πιο ταπεινή πλευρά του Ρονάλντο και μετά τον θρίαμβό του στο Μιλάνο, φρόντισε να μοιράσει τα κέρδη του.

Σύμφωνα με το Pipi Estrada, ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, δώρισε το μπόνους της νίκης, ύψους 600.000 δολαρίων σε κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Ρονάλντο, που χαρακτηρίστηκε ο αθλητής με τις περισσότερες φιλανθρωπικές δράσεις παγκοσμίως το περασμένο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε με τον ατζέντη του, Jorge Mendes, πριν από τον τελικό του Σαββάτου και του ζήτησε να δωρίσουν το μπόνους των 600.000 δολαρίων σε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο 31χρονος παίκτης έχει στηρίξει μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων της Unicef, World Vision και Save the Children.

Μάλιστα, πέρυσι μετά από τον σεισμό που σκότωσε πάνω από 8.000 άτομα στο Νεπάλ, ο Ρονάλντο δώρισε 5 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει τις προσπάθειες ενίσχυσης της χώρας.

Independent/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου