ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις και αναβολή στη συνεδρίαση για το δημοψήφισμα

βενεζουέλα-διαδηλώσεις-και-αναβολή-σ-839208

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εκτόξευσαν σήμερα δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που φώναζαν το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!» κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας σήμερα.

Εκατοντάδες οργισμένοι πολίτες κατευθύνθηκαν προς το μέγαρο Μιραφλόρες στην πρωτεύουσα της χώρας όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς και την αστυνομία.

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μεσούσης μιας ολοένα κι επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης σε αυτήν την χώρα της Λατινικής Αμερικής με πληθυσμό 30 εκατομμύρια κατοίκους, είχε προγραμματίσει να εκφωνήσει μια ομιλία σε μια συγκέντρωση που θα πραγματοποιείτο σε κοντινή απόσταση.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από πολίτες που είχαν σχηματίσει ουρές έξω από καταστήματα στην περιοχή, είπαν αυτόπτες μάρτυρες, αφού κάποιοι από το πλήθος επιχείρησαν να κλέψουν τρόφιμα από ένα φορτηγό.

«Βρίσκομαι εδώ από τις 8 το πρωί. Δεν υπάρχουν πλέον τρόφιμα στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ» δήλωσε μια γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Vivoplay που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. «Είμαστε κουρασμένοι και πεινάμε».

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι η εκλογική επιτροπή ανέβαλε την κρίσιμη συνεδρίαση που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να δώσει ή όχι το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας με στόχο τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την αποπομπή του προέδρου.

«Θα ανακοινώσουμε στην χώρα αυτό που πρόκειται να κάνουμε ενώπιον αυτής της απρόσμενης κατάστασης. Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης MUD.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου