ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πρινς δεν είχε αφήσει διαθήκη, σύμφωνα με την αδελφή του

ο-πρινς-δεν-είχε-αφήσει-διαθήκη-σύμφων-18209

Ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Πρινς, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 57 ετών, δεν είχε αφήσει διαθήκη, υποστηρίζει η αδελφή του, η Τάικα Νέλσον.

“Δεν γνωρίζω να υπάρχει διαθήκη και δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι είχε αφήσει έγγραφα στα οποία να εξέφραζε τις τελευταίες επιθυμίες του”, ανέφερε η Νέλσον σε ένα έγγραφο που κατέθεσε σε δικαστήριο της κομητείας Κάρβερ, στη Μινεσότα, με το οποίο ζητά να διοριστεί ένας ειδικός διαχειριστής για να χειριστεί τις υποθέσεις του. Ζητά επίσης από το δικαστήριο να διορίσει την ίδια ως διαχειρίστρια της περιουσίας του. Ως ειδικό διαχειριστή πρότεινε την τράπεζα Bremer Bank της Μινεσότα με την οποία συνεργαζόταν για χρόνια ο αδελφός της.

Στο έγγραφο η Τάικα Νέλσον κατονομάζει ως κληρονόμους του Πρινς τον εαυτό της και τα πέντε άλλα αδέλφια του τραγουδιστή και συνθέτη. Δεν αναφέρει όμως σε τι ύψος ανέρχεται η περιουσία του ή τα χρέη του.

Ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του, είχε παντρευτεί και είχε χωρίσει δύο φορές. Το 1996 απέκτησε έναν γιο που όμως πέθανε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον πρώτο μάνατζερ του Πρινς, τον Όουεν Χάσνεϊ, η αξία του μουσικού έργου του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δικαιώματα από μουσική επένδυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, διαφημίσεις και βιντεοπαιχνίδια που σπανίως εκμεταλλευόταν ο Πρινς.

Εκτός από τα δικαιώματα από τους περισσότερους από 30 δίσκους του, λέγεται ότι ο Πρινς είχε στην κατοχή του έναν θησαυρό από άγνωστες ηχογραφήσεις μεταξύ των οποίων και ένα άλμπουμ του μεγάλου τρομπετίστα της τζαζ Μάιλς Ντέιβις.

Ο δικηγόρος Στίβεν Χόπκινς από τη Μινεσότα είπε ότι σε περιπτώσεις όπου ένας άνθρωπος πεθαίνει χωρίς να έχει αφήσει διαθήκη, τα περιουσιακά στοιχεία του μοιράζονται εξίσου στους κληρονόμους.

Προέβλεψε ωστόσο ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος, “πιθανόν για χρόνια”. Εξήγησε ότι η βασική δουλειά του ειδικού διαχειριστή θα είναι να εκτιμήσει το ύψος της περιουσίας, να αποπληρώσει τυχόν χρέη και να καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου