ΔΙΕΘΝΗ

Εκτοξευτήρες ρουκετών στέλνουν οι ΗΠΑ στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία

εκτοξευτήρες-ρουκετών-στέλνουν-οι-ηπ-18353

Σύστημα εκτόξευσης ρουκετών πρόκειται να αναπτύξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές της Συρίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Haberturk επικαλούμενη δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ότι το σύστημα HIMARS, κινητός ελαφρύς πολλαπλός εκτοξευτήρας ρουκετών, θα σταλεί τον Μάιο στα νοτιοανατολικά της χώρας όπου σημειώνονται διαρκώς επιθέσεις με ρουκέτες από περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Έχουμε φθάσει σε συμφωνία με τους Αμερικανούς για να αποκλείσουμε την περιοχή Μανμπίτζ [της Συρίας] και η στρατηγική σε αυτό είναι ξεκάθαρη» είπε στην Haberturk στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Τα συστήματα θα φθάσουν στα τουρκικά σύνορα τον Μάιο. Θα μπορούμε να χτυπάμε το Ισλαμικό Κράτος πιο αποτελεσματικά» δήλωσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι η Άγκυρα θα λάβει πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα έχοντας δεχθεί από τον Ιανουάριο 46 επιθέσεις με ρουκέτες από συριακά εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί συνολικά 17 άνθρωποι στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου