ΔΙΕΘΝΗ

Καλύτερο το κλίμα στις συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί

καλύτερο-το-κλίμα-στις-συνομιλίες-ανα-18627

Βελτίωση του κλίματος διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο δεν επιτεύχθηκαν συγκλίσεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Μ.Δευτέρα, διάρκειας 3,5 ωρών, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα θέματα της Διακυβέρνησης και του Περιουσιακού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως επιτεύχθηκαν μικρά βήματα και διαπιστώθηκε διάθεση για να συζητηθούν ιδέες για γεφύρωση των διαφορών.

Ωστόσο, στο περιουσιακό εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφορές. Πέραν από τη διαφωνία για το ποιος έχει προτεραιότητα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης ή ο χρήστης, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα, από την επίλυση του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά.

Συγκεκριμένα, από την κατηγοριοποίηση που θα συμφωνηθεί, θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα παλιννοστήσουν στις περιουσίες τους.

Πάντως, ο Ακιντζί έσπευσε χθες να διαχωρίσει τη θέση του με τις μεθοδεύσεις που γίνονται στα κατεχόμενα για παραχώρηση 25.000 «υπηκοοτήτων». Όπως είπε, αυτό το θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα προς συζήτηση.

Διαχώρισε, ωστόσο, το θέμα των «υπηκοοτήτων» από την παρουσία των εποίκων στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να τους φορτώσει κανείς σε πλοία και να στους στείλει πίσω στην Τουρκία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου