ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικό επεισόδιο Κίνας-Ταϊβάν για υπόθεση διαφθοράς μέσω τηλεφωνικής εξαπάτησης

διπλωματικό-επεισόδιο-κίνας-ταϊβάν-γ-25299

Φραστική επίθεση κατά της Ταϊβάν εξαπέλυσε σήμερα η Κίνα, μετά την κίνηση της Ταϊπέι ν’ απελευθερώσει 20 υπόπτους για συμμετοχή σε υπόθεση εξαπάτησης με τη χρήση τηλεφώνου.

Η υπόθεση αυτή, συνδέονταν με την Κίνα, ενώ τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την Ταϊβάν ότι υποθάλπτει τη διαφθορά και ότι είναι “όμηρος” αντικινεζικών δυνάμεων.

Οι 20 ύποπτοι είχαν απελαθεί από τη Μαλαισία, όπου το Μάρτιο έγιναν 53 συλλήψεις υπόπτων για υπόθεση διαφθοράς, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν. Ωστόσο, η απελευθέρωσή τους, προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Η Ταϊβάν από την πλευρά της, εξοργίστηκε από τη βίαιη απέλαση 40 Ταϊβανών στην Κίνα, από την Κένυα για τη συμμετοχή τους, σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Το Πεκίνο υποστήριξε ότι η απέλασή τους από την Κένυα έγινε καθώς προσπάθησαν να εξαπατήσουν Κινέζους πολίτες.

Οι υποθέσεις αυτές διαφθοράς, αφορούν στην εξαπάτηση Κινέζων πολιτών από αγνώστους, που τους τηλεφωνούν ισχυριζόμενοι ότι είναι εκπρόσωποι του νόμου σε μια ξένη χώρα ή εκπρόσωποι εταιριών που κατέχουν σημαντικά χρηματικά ποσά, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου