ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: την απέλυσαν γιατί αρνήθηκε να αλλάξει το όνομά της

γαλλία-την-απέλυσαν-γιατί-αρνήθηκε-να-26881

Η 27χρονη Μαριόν από την Τουλούζη έπειτα από ένα χρονικό διάστημα που αναζητούσε εργασία κατέληξε σε μια εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως προσωρινή υπάλληλος με την προοπτική να μονιμοποιηθεί μετά από τρεις εβδομάδες. Κάποια στιγμή, ωστόσο, η Μαριόν έλαβε ένα email από τον διευθυντή της εταιρίας μέσω του οποίου τής ζητούσε να αλλάξει το όνομά της ώστε οι πελάτες της εταιρείας να μην την μπερδεύουν με μία άλλη υπάλληλο της εταιρείας η οποία επίσης ονομάζεται Μαριόν.

«Ήθελε να αλλάξω το όνομά μου από Μαριόν σε Μαρί, γιατί οι πελάτες θα με μπέρδευαν με μια άλλη Μαριόν που εργάζεται στο ίδιο τμήμα», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα La Dépêche du Midi. Στη συνέχεια την κάλεσαν για μια ακόμη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας της ζητήθηκε εκ νέου να αλλάξει το όνομά της, διαφορετικά η εταιρεία θα αναγκαζόταν να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία. Η Μαριόν αρνήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της.

«Είτε το αφεντικό θεωρεί τους πελάτες του χαζούς είτε πρόκειται απλά για μια δικαιολογία γιατί ποτέ δεν ήθελε να με προσλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή Γαλλίδα, προσθέτοντας (το αυτονόητο) πως άνθρωποι με το ίδιο όνομα διακρίνονται από τα επίθετά τους.

Ο διευθυντής της εταιρείας, ωστόσο, επιμένει πως δεν σημειώθηκε καμιά παρατυπία δηλώνοντας μάλισταπως «η αλλαγή ονομάτων ή υιοθέτηση ψευδωνύμων είναι μια συνήθης πρακτική στον εμπορικό κλάδο. Είμαστε μια μικρή εταιρεία και οι δύο Μαριόν είχαν ήδη προκαλέσει σύγχυση. Οι πελάτες πρέπει να είναι σε θέση να τις ξεχωρίζουν».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου