ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργάτης Πούτιν: Δεν είμαι πλούσιος, απλά μαζεύω δωρεές

συνεργάτης-πούτιν-δεν-είμαι-πλούσιος-33317

«Πλούτος μου είναι μόνο το ταλέντο της Ρωσίας»: Κάπως έτσι απάντησε, εμμέσως, στα περί της εμπλοκής του στα Panama Papers ο Σεργκέι Ρολντουγκίν, ο βιολοντσελίστας του στενού κύκλου του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνούμενος ότι τα κεφάλαιά του έχουν «σκοτεινή» προέλευση.

Απορρίπτοντας υπανιγμούς πως κρατά τα «κλειδιά» της περιουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, εξήγησε πως τα χρήματά του προέρχονται από δωρεές.

Ο Ρολντουγκίν (που γνώριζε τον Πούτιν από την εποχή της εφηβείας τους, τον σύστησε στη μετέπειτα σύζυγό του Λιουντμίλα και βάφτισε την κόρη τους Μαρία) εμφανίζεται στα χαρτιά να έχει αποκομίσει προσωπικά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως έσοδα από ύποπτες συμφωνίες, και φαινομενικά έχει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων αξίας τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων.

Μία εβδομάδα μετά τα Panama Papers -και αφού ενδιάμεσα το Κρεμλίνο απέρριψε οποιαδήποτε υπόνοια διαφθοράς, καταγγέλλοντας πως «προσπαθούν να μας τραντάξουν εκ των έσω»- ο Ρολντουγκίν εμφανίστηκε στη ρωσική τηλεόραση για να δώσει, μόνο εμμέσως απαντήσεις (απαξιώντας να μιλήσει συγκεκριμένα).

Απορρίπτοντας πως είναι «ζάμπλουτος», ο βιολοντσελίστας εξήγησε ότι τα όποια χρήματα εμφανίζεται να διαθέτει προέρχονται από δωρεές επιχειρηματιών ώστε να αγοράζει μουσικά όργανα για νεαρούς καλλιτέχνες. «Πήγα φυσικά σε όποιον μπορούσα ζητώντας δωρεές» είπε.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τα Panama Papers, περιορίστηκε στο ότι «δεν είναι έτοιμος να σχολιάσει, αυτά τα ζητήματα είναι λεπτά». Διαβεβαίωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει κάτι για να με πιάσει κανείς, όλα είναι ανοικτά».

«Σε κάθε περίπτωση είμαι όντως πλούσιος, είμαι πλούσιος με το ταλέντο της Ρωσίας» είπε χαρακτηριστικά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου