ΔΙΕΘΝΗ

Λάρνακα: Απελευθερώθηκαν δύο μητροπολίτες από το αεροσκάφος

λάρνακα-απελευθερώθηκαν-δύο-μητροπο-49360

Δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως, Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, επετράπη σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος τύπου Airbus που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο και το οποίο προσγειώθηκε στη Λάρνακα με 81 επιβάτες και πλήρωμα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν πως η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε από έναν ένοπλο άνδρα, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε απόσταση 70 μιλίων από την Κύπρο.

Μέσα ενημέρωσης της Κύπρου μεταδίδουν πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ στον αερολιμένα βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών.

Το αεροδρόμιο έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στη Λάρνακα έχουν λάβει οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου