ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο δείχνει τις κινήσεις των τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

βίντεο-δείχνει-τις-κινήσεις-των-τζιχα-50355

Η βελγική αστυνομία ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βίντεο με τον τρίτο ύποπτο των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντέμ, τον «άνθρωπο με το καπέλο», προκειμένου να «αναγνωριστεί».

Μέχρι τώρα μόνο φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από εικόνες βίντεο επιτήρησης είχαν μεταδοθεί.

“Είναι ένα νέο βίντεο που δεν είχε ακόμη μεταδοθεί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Στις εικόνες αυτές φαίνεται ένας άνδρας με κρεμ πουκάμισο και σκούρο καπέλο μέχρι τα μάτια, γυαλιά οράσεως, να σπρώχνει ένα καρότσι αεροδρομίου στο οποίο βρίσκεται ένας μεγάλος μαύρος σάκος. Δίπλα του (φαίνονται θολά στο βίντεο) περπατούν οι δράστες των επιθέσεων αυτοκτονίας, Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και Νατζίμ Λαχραουί, που έχουν ήδη αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση σύμφωνα με την οποία ο «άνδρας με το καπέλο» μπορεί να είναι ο Φεϊσάλ Σεφού, ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει συλληφθεί και στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης. Όμως ο τελευταίος δεν συνεργάζεται με τους ερευνητές.

Οι αρχές αναθεώρησαν σήμερα προς τα πάνω τον απολογισμό των νεκρών στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 35 νεκρούς, από τους οποίους τέσσερις που υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου