ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Απαγγελία κατηγοριών σε άλλα τρία άτομα – Στους 35 οι νεκροί

βρυξέλλες-απαγγελία-κατηγοριών-σε-άλ-50598

Σε άλλους τρεις συλληφθέντες απήγειλλαν κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση οι βελγικές Αρχές. Πρόκειται για υπόπτους που είχαν τεθεί υπό κράτηση στις έρευνες της Κυριακής. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου έχει αυξηθεί σε 35.

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα που είχαν τεθεί υπό κράτηση στις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής την Κυριακή σε Βρυξέλλες, Μέχελεν και Ντάφελ (και τα δύο κοντά στην Αμβέρσα).

Η εισαγγελία περιορίστηκε στο ότι πρόκειται για τους Γιασίν Α., Μοχάμεντ Β. και Αμπουμπακέρ Ο., χωρίς να δίνει στην παρούσα φάση περισσότερα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν οι τρεις θεωρείται ότι έχουν σχέση με τις ίδιες τις επιθέσεις ή όχι.

Παράλληλα, οι τελευταίες αναφορές της υπουργού Υγείας Μάγκι ντε Μπλοκ για τα θύματα των επιθέσεων ανεβάζουν τη Δευτέρα στους 35 νεκρούς τον απολογισμό, καθώς κάποιοι εξέπνευσαν στο νοσοκομείο.

Στον αριθμό συμπεριλαμβάνονται οι τρεις δράστες (όπως γινόταν εξαρχής, και με τον προηγούμενο απολογισμό των 31).

Σύμφωνα με το Βελγικό Κέντρο Κρίσεων, έχουν ήδη αναγνωριστεί 28 θύματα. Εξ αυτών, τα 15 ήταν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τα 13 στο μετρό στο Μάελμπεκ.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν Βρετανοί, Ιταλοί, Κινέζοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, Σουηδοί και Αμερικανοί. Οι έξι στο αεροδρόμιο και οι δέκα στο μετρό ήταν Βέλγοι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου