ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αϊντχόφεν έκλεισε τις πόρτες στους έξι ρατσιστές

η-αϊντχόφεν-έκλεισε-τις-πόρτες-στους-έ-51008

Ολα τα κέρματα έχουν δύο όψεις. Κάτι που γνώριζαν, αλλά ίσως υπό την επήρεια αλκοόλ ξέχασαν έξι οπαδοί της Αϊντχόφεν, οι οποίοι αντίκρισαν την άλλη πλευρά του νομίσματος: τη σκληρή, την τιμωρητική για πράξεις οι οποίες στην Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν περνούσαν απαρατήρητες, σίγουρα δεν θα επέφεραν κάποια τιμωρία.

Ομως οι διοικούντες την Αϊντχόφεν, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα επιδεικνύουν σεβασμό στον αντίπαλο, στον αλλόθρησκο, στους άλλους λαούς, δεν άφησαν να περάσει στο «ντούκου» η ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ατλέτικο.

Λίγες ώρες πριν από την εν λόγω αναμέτρηση, Ολλανδοί οπαδοί πρωταγωνίστησαν σε πράξεις οι οποίες προκάλεσαν σάλο, καθώς σημειώθηκαν εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Την ώρα που οι υποστηρικτές της Αϊντχόφεν έπιναν τον καφέ τους στην Πλάθα Μαγιόρ της Μαδρίτης, γυναίκες Ρομά άρχισαν να ζητιανεύουν. Οι ταξιδιώτες οπαδοί της Αϊντχόφεν άρχισαν να πετούν προς το μέρος τους κέρματα και να περιγελούν βλέποντας τις ζητιάνες να σκύβουν για να τα μαζέψουν. Μάλιστα σε ένα βίντεο εμφανίζεται μία από τις γυναίκες να υποχρεώνεται να κάνει push-ups, προκειμένου να της πετάξουν οι οπαδοί της ομάδας μερικά χρήματα.

«Είδα εικόνες οι οποίες δεν ήταν ωραίες. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι έτσι. Ολοι συμφωνούν σε αυτό. Λυπούμαι που συνέβη», είχε δηλώσει προ δεκαπενθημέρου ο Χάρι Τίμερμανς, πρόεδρος φιλάθλων της Αϊντχόφεν, στην εφημερίδα «De Telegraaf».

Χθες, η διοίκηση της Αϊντχόφεν ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδό της, στο «Philips Stadion», για διάστημα από 12 μήνες έως 36 μήνες, στους έξι οπαδούς που είχαν συλληφθεί από την ισπανική αστυνομία, ενώ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «οι Ολλανδοί μπορεί να έχουν διαπράξει το αδίκημα της ’’εξευτελιστικής μεταχείρισης’’, με ’’συμπεριφορά που βλάπτει την αξιοπρέπεια μέσα από την ταπείνωση, περιφρόνηση ή ανυποληψία’’».

ΑΝ. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου