Νέο video – απειλή από το ISIS

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-27, 20:22:55
Νέο video – απειλή από το ISIS

Νέο σοκαριστικο βίντεο με απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις και νέο μακελειό στην Ευρώπη, ανέβασαν στο διαδίκτυο μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ποντάροντας στο φόβο μετά τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες, οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να κυριαρχήσει ο τρόμος και να παγιδευτεί ο κόσμος σε έναν συνεχή αγώνα για μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Chaib είναι ο επικεφαλής της «θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης» των τρομοκρατών και έχει πάρει μέρος σε αποκεφαλισμούς και φριχτά βασανιστήρια στη Συρία τα τελευταία χρόνια. Στο νέο βίντεο εκτοξεύει απειλές και στη συνέχεια εκτελεί έναν άνθρωπο που είναι στα γόνατα. Ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μία γεύση από όσα θα ακολουθήσουν! Στη συνέχεια του νέου βίντεο μιλάει στα ολλανδικά και αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού κράτους. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε».

Συνεχίζει και λέει πως κανείς δεν έβαλε μυαλό από όσα έγιναν στο Παρίσι και πώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες «είναι αυτά που σπείρατε με τα ίδια σας τα χέρια». Στο τέλος του βίντεο εκτελείται ένας άνθρωπος που είναι στα γόνατα και ακούγεται η φράση: «Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».
 
Ο Chaib εντάχθηκε στο ISIS τον Μάρτιο του 2013 ωστόσο ο χαρακτήρας του και οι πρακτικές του τον έκαναν πολύ γρήγορα να ανελιχθεί μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η βάση του είναι η Ράκα και έχει συμμετάσχει σε πολλά βίντεο αρρωστημένης προπαγάνδας και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους τζιχαντιστές. 

Η συγκεκριμένη οργάνωση ζητούσε την μετατροπή του Βελγίου σε Ισλαμικό κράτος και για το λόγο αυτό ετέθη εκτός νόμου ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο εκπρόσωπος της Φουάντ Αμπντελκασέμ έχει καταδικαστεί σε 12 κάθειρξη. Στην ίδια δίκη ο Χάιμπ καταδικάστηκε ερήμην σε 15ετή κάθειρξη.
 
 
 
 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=