ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες σε τρεις για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

κατηγορίες-σε-τρεις-για-τις-τρομοκρατ-52626
Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν το Σάββατο σε τρία άτομα στο Βέλγιο, σε σχέση με τις επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι οποίες άφησαν πίσω τους 31 νεκρούς και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 300 άτομα.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του το Σάββατο αναφέρει ότι ένα εκ των δύο ατόμων είναι ο «Φεϊσάλ Σ», ο οποίος κατηγορείται «για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για τρομοκρατικές δολοφονίες και για απόπειρες τρομοκρατικών δολοφονιών».

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού που έχει αναγνωριστεί ως ο άνδρας που εξαφανίστηκε αμέσως μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο.

Ο Φεϊσάλ Σεφού είναι δημοσιογράφος που έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα και φέρεται να είναι σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές καμικάζι. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από τις βελγικές αρχές.

Ο Φεϊσάλ Σ. συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Πέμπτης. Έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, αλλά -όπως αναφέρει ο Guardian- δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά.

Ένας δεύτερος άνδρας, ο Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος είχε συλληφθεί την Πέμπτη σε ένα αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες, κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Την Παρασκευή, η βελγική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις σχετικά με ένα σχέδιο επίθεσης στη Γαλλία. Ένας άνδρας, ο Ραμπά Ν. κατηγορείται και αυτός για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιείται για αυτή την υπόθεση.

Παράλληλα, ένας άνδρας που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και συνελήφθη σε στάση του τραμ στο Σκαρμπέκ των Βρυξελλών, κρατείται για ανάκριση. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, το όνομά του είναι Αμπντεραμάν Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου